A honlap elköltözöttt új cím: www.ragcsalotenyeszet.ewk.hu

Figyelem !!!Elöször rosszat írtam ki :S

Almás:

Hozzávalók:

- 1 alma
- tojás(sárgája is,fehérje is)
- ízlés szerinti adag szezámmag
- darált keksz
- apróra tört tojáshéj
- 2teáskanálnyi búzakorpa


Elkészítés:
Az almát meghámozzuk és lereszeljük,minél kisebbre. Beleöntünk egy kicsi(kb. 1teáskanálnyi)felvert tojást. Teszünk hozzá daráltkekszet, hogy az alma levét felszívja. Annyit kell hozzá tenni, hogy ne legyen se száraz, se túl nedves. Aztán hozzáadjuk a búzakorpát és a szezámmagot. Összekeverjük és kb. 10percet állni hagyjuk(összeérnek az ízek).
Aztán kiskanállal tetszés szerinti méretre szaggatjuk. A tetejét még bekenjük tojással.
Betesszük az előmelegített sütőbe, korong alakúra lapítjuk és kb. 150fokon 15-20percig sütjük.

(Még egy kis mézet is tehetünk hozzá, az teljesen megbolondítja az ízét!)

 

 

 

 

 

Zöldséges:

Hozzávalók:

- kígyóuborka, paprika, sárgarépa (vagy amiket a höri szeret)
- 2teáskanálnyi búzakorpa
- 2-3ek. liszt
- kicsi sajt
- tojás(sárgája is,fehérje is)
- 2teáskanálnyi búzakorpa
- esetleg magok


Elkészítés:

A zöldségeket(amit kell hámozva), és a sajtot minél kisebbre reszeljük. Összekeverjük a zöldségeket és hozzáadunk egy kicsi(kb. 1teáskanálnyi)felvert tojást. Teszünk hozzá daráltkekszet, hogy az alma levét felszívja. Annyit kell hozzá tenni, hogy ne legyen se száraz, se túl nedves. Aztán hozzáadjuk a búzakorpát és a sajtot. Összekeverjük és kb. 10percet állni hagyjuk(összeérnek az ízek).
Aztán kiskanállal tetszés szerinti méretre szaggatjuk. A tetejét még bekenjük tojással.
Betesszük az előmelegített sütőbe, korong alakúra lapítjuk és kb. 150fokon 15-20percig sütjük.


Egyszerű elkészíteni. Mindkettő elkészítési módja szinte ugyanaz.
Az én höriimnek ízlett.

Így néz ki mikor elkészült:





Még a (12napos) kishörijeim is ették:)


 

 


Uborkás:


 

Hozzávalók:

- 1 kígyóuborka

- sajt

- natúr ömlesztett sajt

- tojás(sárgája is,fehérje is)
- 2teáskanálnyi búzakorpa

- zsemlemorzsa


Elkészítés:

Az uborkát és a sajtot lereszeljük, majd összekeverjük a zsemlemorzsával és a búzakorpával, úgy, hogy formálható legyen.

Ízlés szerint teszünk hozzá ömlesztettsajtot. 10-15 percig állni hagyjuk.

Korong alakúra formázzuk, és a tetejét bekenjük a (felvert) tojással. Betesszük az előmelegített sütőbe és kb. 150fokon 15-20percig sütjük.


 

 


Banános-mazsolás:


Hozzávalók:

- 1 banán

- kókuszreszelék

- mazsola

- szezámmag

- liszt


A banánt összeturmixoljuk, aztán a péphez adunk némi kókuszreszeléket, szezámmagot. Összekavarjuk. Ezután kis gombócokat csinálunk, és a közepébe mazsolát teszünk. Ha ezzel kész vagyunk még kókuszba beleforgathatjuk.

Előmelegített sütőbe tesszük és 150fokon 10-15percig sütjük. (Teljesen nem sül meg!)




Zabpelyhes- cornflakes-es


Hozzávalók:

- 1 pohár zabpehely

- forró víz

- 2 maréknyi cornflakes

- liszt

- banán


Elkészítés:

A zabpelyhet pohárba tesszük és forróvizet örntünk rá. Néhány percig állni hagyjuk, hogy teljesen átázzon. Amikor már átázott, pépet készítünk belőle (én hagymanyomóval csináltam).

Ehez a péphez keverünk egy maréknyi porrá tört cornflakes-t, lisztet. (Annyit, hogy formázható, de ne száraz legyen.)

Amíg ez a keverék áll, addig a banánt is összepépesítjük. Összekavarjuk. Egy kis zsemlemorzsa és búzakorpa nem ronthatja el ;), és nem lesz annyira lisztízű sem.

Amikor kész van, lapos korongokat képezünk belőle, a tetejét megszórjuk a maradék cornflakes-szel, és előmelegített sütőbe tesszük, ekkor már inkább szárítjuk, mint sütjük.




 

 


Kölesgyolyó


Hozzávalók:

- köles

- (egész) tojás

- liszt

- méz


Elkészítés:

A toját felverjük, majd egy részébe vagy az egészbe (adagtól függ) kölest öntünk. Némi lisztet is használhatunk, mert könnyebben formázható. Annyit tegyünk bele, hogy könnyen formálhassuk. Majd egy pici mézet teszünk bele, ízesítőnek. Ebből a "tésztából" kedvünk szerinti formákat képezünk, és 150 fokon 5-10 percig sütjük(hogy a tojás megsüljön, és összetartsa).

Én a tetejét megszórtam egy pici búzadarával a rostok miatt.

Vigyázni kell, mert könnyen megéghet!


 

 


Sajtos


Hozzávalók:

- zsemlemorzsa

- sajt

- búzakorpa

- zabpehely

- 2 tojás

- köles

 

Elkészítés:
A sajtot lereszeljük, majd hozzáadunk zsemlemorzsát, egy ek. búzakorpát, egy ek. kölest és egy maréknyi zabpelyhet. Összekeverük, majd a két tojást is hozzáadjuk(ha túl száraz lenne a tészta,tehetünk hozzá némi vizet!). Jól elkavarjuk, és ízlés szerinti formákat képezünk. Az én höriimnem nagyon bejött:)
180 fokon kb. 25-30 percig sütjük(vigyázni kell,mert könnyen megéghet!)
 
 
 
 
Gyümölcs-álom


Hozzávalók:
- görögdinnye
- őszibarack
- fél citrom
- alma
- darált keksz
- tojás
- mazsola
- köles díszítésnek

Elkészítés:
A gyümölcsöket péppé turmixoljuk, keksszel dúsítjuk, ehhez teszünk néhány csepp citromlevet mazsolát(egyéni ízlés szerint), a "tésztából" korongokat készítünk, megszórjuk kölessel(vagy pl. kókuszreszelékkel, ami van otthon), majd belehelyezzük a tepsibe. Sütőbe tesszük, közepes fokozaton sütjük, kb. félkész állapotban kivesszük és megkenjük tojással, majd visszatesszük sülni.
Amikor szép barna kivesszük és kihűlés után tálaljuk:)


 
 
 
 
 
Lekváros:

Hozzávalók:
- 3-4 ek. darált keksz
- 4 tk. valamilyen lekvár
- 2 tk. méz
- 1 tk. darált dió
- 1 tojás
- köles(vagy valami kedvelt mag)
Elkészítés:
A kekszet, a lekvárt, a mézet, a diót, a tojás egy részét összekeverjük. Olyanra csináljuk a tésztát, hogy ki lehessen nyújtani(a méz miatt könnyen leragadhat!). Kb. fél cm vastagságúra nyújtjuk a tésztát, és ízlés szerinti alakúra kiszaggatjuk(vagy feldaraboljuk).
Tepsibe tesszük, a tetejét bekenjük a maradék tojással és 180-200 fokon sütjük kb. 10 percig.
Az enyémek azonnal benyomták:)

 
 
 
Joghurtos

Hozzávalók:
- 1 joghurt
- víz
- zselatin
- esetleg plusz vitamin
 
Elkészítés:
Nagyon egyszerű. A zselatint langyos vízbe tesszük, pár percig ázni hagyjuk, hozzkeverjük a joghurthoz, hozzáadjuk a vitamint aztán formába öntjük. A forma méretétől függően fél-1óra alatt megdermed. Hűtőben tárolva sokáig eláll:)
 
 
 
 
Vegyes-gyümölcsös-mazsolás

Hozzávalók:
- darált keksz
- liszt
- mazsola
- lekvár
- gyömülcsök
- méz
- tojás
 
Elkészítés:
A gyümölcsökből pépet készítünk, hozzáadjuk a darált kekszet, a mézet, a lekvárt, a mazsolát(amely előtte fél órát állt forró vízben!), a tojás egy részét, összekeverjük, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy nyújtható tésztát kapjunk.
Ezután tetszőleges vastagságúra nyújtjuk, majd kiszaggatjuk.A maradék tojással bekenjük a sütik tetejét. (Én szokás szerint megszórtam kölessel, mert nagyon szeretik a höriim:))
Kb. 180 fokon 10-15percig sütjük, attól függ milyen vastag a tészta.
 
 
 
 
Finom fogkoptató
 
Hozzávalók:
- nyúltáp
- tojás
- liszt
- méz
- köles
 
Elkészítés:
A nyúltápot megáztatjuk forró vízben, a felesleges vizet leöntjük, majd a felvert tojást, némi kölest és a lisztet hozzákeverjük. A tészta akkor jó, ha már nem ragad, de nem is túl száraz. Hozzáadjuk a mézet(ízlés szerint), jól belekeverjük.
Ízlés szerinti formákat képezünk, majd beleforgatjuk a kölesbe. Ezután sütőbe tesszük, és kb. 150 fokon 30 percig sütjük. Melegen puhának tűnhet, de kihűlve kemény;)
Az én höriimnek nagyon bejött:)
Információ forrása:http://deltahamster.ewk.hu/receptek
Képek nem sajátok.


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 7
Tegnapi: 2
Heti: 38
Havi: 24
Össz.: 65 512

Látogatottság növelés
Oldal: Höri Nasik
A honlap elköltözöttt új cím: www.ragcsalotenyeszet.ewk.hu - © 2008 - 2024 - ragcsalotenyeszet.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »